Добре дошли, регистрирай се и публикувай безплатни обяви. Обяви за работа,имоти,запознанства и още много. OBQVINET.INFO
  Описание
  Цена : Безплатно
  Тип : Разменя
  Дата : март 25, 2020
  Състояние : Ново
  Местоположение : АБВ

  Как да си направите почти истински чай без да ходите до Китай.

  Е, тук става дума за т.н. Иванчай, на руски а и по анг. също, на бълг. се казвал медуница, медоносно растение, само че не е храст, ами трева (1-год. раст.), но също трябва да ферментира, а не да се суши. Как изглежда той го потърсете по Интернета, познава се по дългите листа, дребните червени 4-листни цветченца на съцветие-хурка, и тънките като кибритени клечки семенници с памук и невидими семенца. Цъфти още от май и докато може, берат се листата, които първо трябва да ферментират (в найлонови торбички завити на руло), и после се смилат (със … месомелачка).

  Аз говоря за тези неща, а и въобще за евтиния и здравословен начин на живот, още преди 5-6 години на редица сайтове в брошурата “Оцеляване по български” / “Bulgarian Survival” (има я на 3 езика), автор Христо МирскиЙ (за да излезете извън нас, защото в България мен не ме публикуват) /Chris Myrski, така че потърсете ако искате. Причината поради която се сетих за това е, че около 9.9. съвсем случайно открих идеален за бране иванчай на Витоша над Зл. Мостове, по пътя за х. Кумата, над средата на пътя, над канавката отстрани, който чай може да стои и докато го покрие снега, а иначе от май нататък по ниското.

  Това е: Христо Мирский, “Оцеляване по български”, а за връзка на адрес chris_myrski от yahoo.com. Но нека пак подчертая, че този чай НЕ е билков, а си е истински, има цвят, по-специфичен аромат, и тонизира, а твърдят и че е по-полезен от истинския. Бай-бай, и ако попрочитате нещо безплатно от мен няма да сбъркате, защото вече почнах по малко да се публикувам на Запад и срещу малко “зелени крокодилчета”; не че хората са се юрнали да ме купуват, не, но по безплатните сайтове оставям само силно съкратени книжки, по-скоро като афиши.

  Когато се свързвате с продавача моля споменете от къде кой сайт сте намерили обявата.
  ------
  OBQVINET.INFO
  ------


   

     Местоположение
  Публикация Вашата оценка за

  Топ