Добре дошли, регистрирай се и публикувай безплатни обяви. Обяви за работа,имоти,запознанства и още много. OBQVINET.INFO
  Описание
  Цена : лв0.70 (Фиксирана)
  Тип : Разменя
  Дата : март 25, 2020
  Местоположение : АБВ

  Как да си опечете хляб 2 пъти по-евтин от най-евтиния, и 3 пъти по-вкусен от него.

  Господа, и по евтиното е възможно, защото се намира брашно по цена 70-80 ст. /кг., и тъй като брашното е точно 2/3 по тегло от опечения хляб, т.е. добавя се още 1/2 теглова част вода, това ще рече, че ако не калкулирате нищо друго, то за 75 ст. ще имате 1.5 кг. хляб, или по 50 ст. килото, но пък и по-вкусното също може да се измери, защото специалните хлябове със семена и други бъзикни са между 2 и 3 лв /кг. Тоест аз не Ви лъжа, и тъй като си смятам тока за печенето, но всичко друго ми е безплатно или с пренебрежима цена, то ми излиза към 70 ст. килото; обърнете внимание, обаче, и на това, че тока през зимата само ви подгрява стаята, така че тази цена трябва да се намали леко.

  Сега рецептата, тя има точно 10 съставки: подправки 2 вида, сол, захар, брашно, сода, лимонена киселина, смлени орехи, олио, вода, това е, и се слагат в този ред. Захарта е май колкото солта, а тя не е малко (като направите 2-3 пъти и ще се ориентирате), орехите са към 1 пълна супена лъжица на 450 гр брашно, олиото е символично (1-2 суп. лъж.), содата е към 1 изравнена чаена лъжичка (или иначе 1/2, ако гребнете), лимонтозуто е 3 пъти по-малко от содата, водата е /по обем/ 1/3 от брашното (но по тегло 1/2), и остават подправките. Те са някакви мерудии и използвани /чаеве/, но истински (не шипки или лайки и др. подобни), като аз слагам винаги някакъв чай, но най-добре е с иванчая (който си правя), и или джоджен, или мащерка, или кориандър, или чубрица (обикновено смлени /стъбла/, няма да си хабя хубавите листенца), но най-добре става с някакъв дребен смлян плод (последно слагам сушени и стрити на зрънца … черници). Чая също леко оцветява брашното и го прави като типово (и не му личи има ли глутен или не в него), а пък орехите и подправките и захарта му дават вкус, който почти липсва на обикновения хляб. Е бухването не е толкова голямо както при хляб с мая, но пък може да си го ядете само хляб (а маята и тя пари струва). Положително може да варирате и орехите и подправките, но гледайте да са 10 съставки, така по-лесно се помни. Аз лично го пека в обикновена (тоталитарна) електрическа тенджера с реотан на капака, 2/3 квт, където и го разбърквам, и изкарвам към 660 грама хляб, но сигурно може да се използува и съвременна хлебопекарна машина (за 100 лева). Това не ми заменя изобщо хляба, защото той трудно се режи на хубави филии, не става за мазане, и прочее, но има вкус, и като си го надроби човек в яденето, то и го овкусява допълнително.

  Това е, аз Ви дадох акъл, а пък вие не го използувайте, щом не щете. Иначе ме търсете като “Христо Мирский”, най-добре на руския “Самиздат”, и вижте основно “Оцеляване по български” и “Правилния път към старостта”, ако ви пука за живота, де (ама ако сте прехвърлили средата му вече трябва да ви “запука”). За връзка с мен на адрес chris_myrski от yahoo.com, но не вярвам да Ви се прииска да ме търсите защото сигурно не сте толкова бедни, че да игнорирате пазара.

  Когато се свързвате с продавача моля споменете от къде кой сайт сте намерили обявата.
  ------
  OBQVINET.INFO
  ------


   

     Местоположение
  Публикация Вашата оценка за

  Топ